Annons
Nyheter

Man kopplad till terrordådet i Manchester gripen

Storbritannien • Publicerad 22 oktober 2021
En man har gripits misstänkt för inblandning i terrordådet i Manchester 2017. På bilden syns blommor till offrens minne. Arkivbild.
En man har gripits misstänkt för inblandning i terrordådet i Manchester 2017. På bilden syns blommor till offrens minne. Arkivbild.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

En 24-årig man som misstänks ha varit delaktig i terrordådet i Manchester 2017 har gripits vid Manchesters flygplats, rapporterar brittiska Sky News. Polisen säger i ett uttalande att han misstänks för inblandning i förberedelserna till dådet.

Mannen är hemmahörande i Manchester och greps i samband med att ha flugit hem från utlandet.

Det var i maj 2017 som en självmordsbombare utlöste en sprängladdning i samband med att publiken lämnade en konsert med artisten Ariana Grande. Totalt 22 människor dog och 116 skadades i dådet, som terrororganisationen IS tog på sig.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons