Annons
Nyheter

Man körde i 200 kilometer – prejade polisbil

Brott • Publicerad 11 maj 2023
En 25-årig man döms till fängelse för att bland annat ha prejat en polisbil flera gånger. Arkivbild.
En 25-årig man döms till fängelse för att bland annat ha prejat en polisbil flera gånger. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon / TT

Den 25-årige mannen vägrade att stanna för polisen och först efter drygt sju mil tog vansinnesfärden – som mest körde han i drygt 200 kilometer i timmen – på E22 och riksväg 40 i Oskarshamnstrakten slut.

Då hade den drogpåverkade föraren hunnit preja in den efterföljande polisbilen mot mitträcket flera gånger och han fortsatte även att köra sin bil på fälgarna efter att samtliga däck blivit punkterade av polisens spikmatta.

Annons

Nu döms 25-åringen av Kalmars tingsrätt till ett års fängelse, rapporterar Barometern. Han ska även betala ett skadestånd på sammanlagt över 100 000 kronor till två poliser som fick nackskador efter att mannen kört in i deras bil i samband med gripandet.

Vansinnesfärden i september i fjol var inte den första händelsen av samma karaktär som 25-åringen begått. Förutom två fall av grov vårdslöshet i trafik döms han även för bland annat grovt rattfylleri, grov olovlig körning och grovt vållande till kroppsskada.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons