Annons
Nyheter

Man till sjukhus efter bråk mellan familjer

En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus efter ett våldsamt bråk mellan två familjer i Tranås.
Brott • Publicerad 1 oktober 2022
En man fick huvudskador efter ett bråk i Tranås. Arkivbild.
En man fick huvudskador efter ett bråk i Tranås. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Larm inkom vid 01-tiden om att en man fått huvudskador i samband med ett bråk, och när polisen kom till platsen befann sig fyra personer på adressen.

– Det är ett synnerligen rörigt ärende där vi initialt trodde att mannen som låg på marken med huvudskador var målsäganden, men efter en stund insåg vi att han var en av de misstänkta, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i region Öst.

Annons

Mannen med huvudskadorna hade tillsammans med en yngre släkting gått hem till en annan familj i Tranås när bråket uppstod.

– Det är oklart varför de gick dit men vi tror att de skulle göra upp eller något så han slog en annan man i 40-årsåldern i huvudet med ett tillhygge och målsäganden knuffade då den misstänkte i rent självförsvar så denne föll på marken och slog i huvudet ganska illa, säger Torbjörn Lindqvist.

Mannen fördes till sjukhus men det är oklart hur pass allvarliga hans skador är.

– Han är under bevakning på sjukhuset just nu, säger Torbjörn Lindqvist.

I nuläget är mannen som knuffade den misstänkte inte misstänkt för brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons