Man väcktes – hans bil startades och kördes i väg: ”En dyrare bil”

I Alvesta vaknade en man under natten till fredagen av att hans bil startades och kördes i väg.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Alvesta • Publicerad 26 maj 2023 • Uppdaterad 26 maj 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Herman Rydeberg

– Det var en dyrare bil med ett uppskattat värde på 900 000 kronor, säger Christer Karlsson jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö

Bilen stod parkerad utanför mannens hus när den stals. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats.

– Mannen hade bilnycklarna kvar i huset så misstanken är att gärningspersonerna har haft utrustning som kan länka signalerna från nycklarna och på så sätt kunnat starta bilen. Bilägaren vaknade när han hörde motorljudet eftersom det rör sig om en större bil, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Flera polispatruller ryckte ut för att leta efter bilen och även andra polisdistrikt informerades.

– Den har inte anträffats. Ofta när det gäller stölder av dyrare bilar så körs dom till en gömma för att sedan lastas på en lastbil och de förs sedan ut ur Sverige, fortsätter Robert Loeffel.

Herman RydebergSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.