Annons
Nyheter

Många välkomnar Eliassons avgång

Kort efter beskedet om att Dan Eliasson avgår som chef för Polisen trillade de första reaktionerna in. Många tar tillfället i akt att kritisera Eliasson.
Politik • Publicerad 31 januari 2018

Hårdast i sin kritik är Ebba Busch Thor: "Välkommet att Eliasson lämnar polisen. Ovälkommet att han tar över MSB som också är en viktig myndighet.", skriver KD-ledaren på Twitter.

Hon får medhåll av sina partiledarkolleger i Centerpartiet och Liberalerna:

Annons

"Chefer inom polisen behöver visa ledarskap och utkrävas på ansvar. Här har såväl Eliasson som regeringen brustit. Bra att han nu slutar. Det är ett viktigt steg på vägen för att skapa arbetsro i organisationen och öka tryggheten i hela landet.", säger Centerledaren Annie Lööf i ett uttalande.

Jan Björklund twittrar om att han vill se ytterligare förändringar: "Bra att Dan Eliasson (S) avgår. Men det räcker inte. Nu krävs ny politik."

Kriminologprofessorn Leif GW Persson lyfter fram problemen med polisens omorganisation och Eliassons ansvar här:

– Hela den omorganisationen har gått ut över polisverksamheten och mest gått ut över delarna utanför storstäderna, det är en olycklig reform som han var djupt inblandad i, säger Persson till Svenska Dagbladet.

Klas Widestrand/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons