Annons
Nyheter

Marocko sörjer död femåring

Marocko sörjer den femårige pojke som i tisdags föll 30 meter ner i en torrlagd brunn och som på lördagskvällen hittades död av räddningspersonal.
Marocko • Publicerad 6 februari 2022
En ambulans kör i väg med femåringen som hittades död i brunnen på lördagen.
En ambulans kör i väg med femåringen som hittades död i brunnen på lördagen.Foto: Mosa'ab Elshamy/AP/TT

Lille Rayan Orams öde har följts världen över och det var till slut Marockos kungahus som på lördagen kom med beskedet att pojken inte hade överlevt.

"Efter den tragiska olyckan som kostade pojken Rayan Orams liv har hans höghet kung Mohammad VI ringt upp hans föräldrar", heter det i ett officiellt uttalande från kungahuset.

Annons

Kommentarerna har varit många efter det att dramat fick sitt tragiska slut.

"Jag vill säga till lilla Rayans familj och till det marockanska folket att vi delar er smärta", skriver Frankrikes president Emmanuel Macron på Facebook.

"Rayans mod kommer att stanna kvar i våra minnen och fortsätta att inspirera oss", skriver AC Milans algeriske mittfältare Ismaël Bennacer på Twitter.

Tusentals människor har under veckan samlats och till och med slagit läger i närheten av brunnen.

I torsdags lyckades man sticka ner ett rör så att pojken kunde få syre och vatten, men det är oklart om han kunde ta del av vattnet och syret.

– Jag fortsätter att hoppas att mitt barn kommer att ta sig ur brunnen levande, sade Rayans pappa till tv-kanalen 2M på fredagskvällen.

Han har tidigare berättat att han reparerade brunnen när pojken ramlade ner i den.

Brunnsschaktet hade en diameter på blott 45 centimeter och att vidga det bedömdes som alltför riskabelt, varför man i stället måste gräva sig in från sidan, vilket tog mycket lång tid i den porösa jorden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons