Maskerade personer kastade brandbomber

Växjö Artikeln publicerades
Två personer frihetsberövades för fylleri och en anmälan om våldsamt upplopp och försök till grov misshandel har upprättats.
Foto: Lena Gunnarsson
Två personer frihetsberövades för fylleri och en anmälan om våldsamt upplopp och försök till grov misshandel har upprättats.
Foto: Carl Carlert

Nyårsaftonen avslutades med oroligheter på Araby i Växjö. Ett 15-tal personer har kastat brandbomber mot polisen. Ingen kom till skada i samband med händelsen.

Vid 23-tiden på nyårsafton larmades polis och räddningstjänst till Hjalmar Petris väg i Växjö. Där möttes de av raketskjutningar, fylleri och brandbomber.

Två personer frihetsberövades av polisen på grund av fylleri. I samband med ingripandet attackerade ett 15-tal personer polisen genom att kasta molotovcocktails mot patrullerna. Hur många brandbomber som kastades mot polisen vill Johan Sjögren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö inte gå in på.

– Vi väljer att inte kommentera detta, på grund av förundersökningssekretess. I det läget vi är i nu säger vi hellre för lite än för mycket, säger Johan Sjögren.

Under nyårskvällen uppgav polisen att brandbomberna briserade i anslutning till personal och fordon. Ingen person skadades dock.

– Vi har inte kunnat identifiera några av personerna, de var maskerade, sade Viktor Jensen, inre befäl hos polisen i Växjö under nyårskvällen.

En anmälan om våldsamt upplopp och försök till grov misshandel har upprättats.

Under nyårsdagens morgon hade polisen inte lyckats identifiera eller gripa någon misstänkt person. Under dagen ska en brottsplatsundersökning genomföras av området.

– I nuläget har vi tagit vissa saker i beslag. Mer vill jag inte gå in på på grund av förundersökningssekretess, säger Johan Sjögren.