GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Massflykt från kongolesiskt fängelse

En stort antal fångar har flytt från ett överbelastat äldre fängelse i västra Kongo-Kinshasa. Enligt ansvariga tjänstemän har minst en vakt dödats.
Kongo-Kinshasa • Publicerad söndag 12:13

I lokala medier berättar en av fängelsets chefer, Apolonia Londo, hur två beväpnade män anlände till fängelsets entré, skuffade undan vakterna och öppnade huvudingången, varpå ett stort antal fångar flydde.

– Polisen sköt upp i luften, men mer än 300 personer kom emot dem, tog deras vapen och dödade en polis, säger fängelsedirektören Jean-Pierre Nzolani.

Fängelset, som ligger i staden Matadi nära gränsen till Angola, hade under lördagsmorgonen 737 intagna, men är bara byggt för att hysa 150 fångar. Hur många som flytt är ännu oklart, alla som är kvar i fängelset ska räknas under söndagen.

– Var det ett internt jobb, en komplott planerad sedan länge? Vi försöker ta reda på det, säger Nzolani.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.