Medan du sov: Här är nattens händelser
Kalmar/Kronoberg
En person har gripits i centrala Växjö för narkotikabrott. Mannen greps av polisen vid klockan tio på torsdagskvällen.
– Det rör sig om innehav av narkotika. Han blev anhållen i natt efter förhör, säger Mattias Svensson inre befäl vid polisen i Växjö.
Hur stora mängder rör det sig om?
– Allting är relativt, men man kan väl säga att det är en ansenlig mängd. Vi misstänker att det är innehav i överlåtelsesyfte med tanke på mängden narkotika han hade.
Sverige
Liberalerna i Jönköping rekommenderar riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl att hon ska avsäga sig sina riksdagsuppdrag, rapporterar Aftonbladet.
”Länsförbundets styrelse konstaterar dessvärre att förtroendeskadan gentemot partiet och väljarna är för stor för att Emma Carlsson Löfdahl på ett fullgott sätt ska kunna fortsätta sitt arbete som riksdagsledamot från Jönköpings län och främsta företrädare för Liberalerna i länet”, skriver Liberalerna i Jönköping i ett pressmeddelande, enligt tidningen.
Carlsson Löfdahl har hyrt en bostadsrätt av sin egen make och fått ersättning från riksdagen för det. Hon fick enligt tidningen maxersättning för att täcka en hyra på 13 000 kronor, trots att avgiften för bostadsrätten ligger på 2 500 kronor.
Åklagarmyndigheten har inlett en så kallad förutredning efter att uppgifterna avslöjades, och politikern har uppgett att hon bett riksdagsförvaltningen att räkna ut hur mycket hon borde ha fått och att hon tänker betala tillbaka mellanskillnaden.
En kvinna har hittats död i en bostad utanför Karlstad och polisen har inlett en förundersökning om mord, rapporterar Aftonbladet.
Polisen är enligt tidningen mycket förtegen om vad som ska ha hänt, men källor uppger för tidningen att det ska vara skador på kvinnans kropp som gör att det finns misstanke om brott, och flera personer ska ha hämtats till förhör.
Världen
Det brittiska Labour-partiet har sedan tidigare tillkännagivit att man inte ställer sig bakom kraven på en ny brexitomröstning.
Nu kommer uppgifter om att man inte heller tänker stödja några förslag gällande folkomröstningar om de möjliga avtal som beslutas av det brittiska underhuset , så länge det inte handlar om en "skadlig Tory-brexit", som exempelvis premiärminister Theresa Mays avtal, uppger källor nära Labour-ledningen för The Independent.
Om uppgifterna stämmer är det en tydlig förändring jämfört med hur det lät förra veckan, då Labour meddelade att man var berett att stödja en folkomröstning om alla sorters "seriösa" utträdesavtal som kan komma att klubbas igenom av parlamentet.
Nyheten lär dra igång spekulationer huruvida detta är ett tecken på att Labour-ledaren Jeremy Corbyns huvudsakliga fokus ligger på att få till en majoritet för en mjuk brexit, där Storbritannien fortsatt är en del av EU:s inre marknad.
Nästa vecka ska underhuset rösta om Mays hårt kritiserade avtal för andra gången.
Efter många år i den politiska hetluften, kantade av en överdådig livsstil, döms president Donald Trumps förre kampanjchef Paul Manafort till fängelse. Men det är betydligt kortare än vad många hade trott.
47 månader, mindre än fyra år, blev domen. Åklagare hade rekommenderat mellan 19 och 24 års fängelse. Domaren T S Ellis motiverade sin milda dom med att ett hårdare straff skulle sätta en oönskad divergens mot andra, liknande fall.
Manafort fälldes i augusti i fjol på åtta åtalspunkter rörande ekonomisk brottslighet, bland dem bankbedrägerier och skattebrott.
Åtalet har väckts inom ramarna för den särskilde åklagaren Robert Muellers så kallade Rysslandsutredning, om rysk påverkan på valrörelsen 2016 och eventuellt samröre mellan Trumpkampanjen och Moskva.
Ett antal bedömare tror att Manafort ljugit för utredarna för att skydda president Trump och att han hoppas på att så småningom bli benådad. Trump har i samband med rättegången uttryckt sig välvilligt om Manafort och beskrivit honom som "en god man". Däremot har presidenten upprepade gånger attackerat Rysslandsutredningen och kallat den för en "häxjakt".