Nyheter

Medan du sov: Här är nattens händelser

Misshandel i Växjö, Sverige till VM-final i curling och jättebrand i Paris. Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden.
Publicerad 7 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar/Kronoberg

En kvinna blev misshandlad på Södra Esplanaden i Växjö strax före klockan två i natt.

– Hon uppger att hon blivit slagen i ansiktet med knuten näve, säger Andreas Arvidsson inre befäl vid polisen i Växjö.

Polisen frihetsberövade en person, misstänkt för brottet.

– Han sitter nu anhållen misstänkt för misshandel och olaga hot. Vi kommer även att hålla förhör med vittnen.

Kvinnan har uppsökt läkarvård

Strax före klockan 04 larmades räddningstjänsten till en brand i Tranhult, öster om Ljungby. Det ska röra sig om ett fritidshus som är bortom räddning.Både polisen och räddningstjänsten har kallats till platsen.

– Byggnaden kommer att få brinna ner till grunden. Vi har varit där och upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott, säger Andreas Arvidsson inre befäl vid polisen i Växjö.

Räddningstjänsten kommer att bevaka elden stora delar av morgonen. Det är oklart om någon kommit till skada.

Sverige

Två personer har förts till sjukhus efter en explosion i ett flerfamiljshus i Gislaveds kommun.

– Det har uppstått en brand i en lägenhet. I nuläget är misstanken att det är bensin som exploderat eller fattat eld på något sätt, men det är inte utrett än, säger Nina Janowicz vid SOS Alarms presstjänst.

Branden har släckts, och läget på platsen uppges vara lugnt. Avspärrningar har upprättats enligt vittnen. Det är ännu oklart hur illa skadade de två som förts till sjukhus är.

Regerande världsmästaren Sverige är klart för en ny VM-final i curling. Japan avklarades med klara 8–2 i semifinalen.

Sverige är hittills turneringens säkraste lag. I grundserien blev det bara en förlust på tio matcher.

I kampen om guldet kommer Lag Edin att få slåss mot endera Schweiz eller hemmanationen Kanada, vars semifinal avgörs senare under söndagen.

Matchen om guldet spelas natten mot måndag, svensk tid.

Lag Edin består förutom Niklas av Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson.

Världen

En person har dödats och fyra skadats vid en skottlossning i danska Rungsted norr om Köpenhamn. Polisen misstänker att det rör sig om en uppgörelse mellan två lokala gäng.

Skottlossninge ska ha varit en reaktion på en händelse tidigare på dagen, då gängen enligt polisen ska ha träffats.

– Något tyder på att detta är en andra våg där man valde att använda vapen, säger polisinspektör Lau Thygesen vid en presskonferens på lördagskvällen.

En brand utbröt i ett lägenhetskomplex i centrala Paris vid 23-tiden på lördagskvällen. Enligt tidningen Le Parisien deltar uppemot 80 brandmän i släckningsarbetet som berör 27 lägenheter.

Branden ska ha startat efter en explosion på andra våningen i huset, och sedan spritt sig uppåt mot femte våningen. Bilder från plasten visar höga lågor från flera lägenheter.

Inga personer har rapporterats skadade. Brandkårens talesperson Gabriel Plus säger dock till tv-kanalen BMF att de fortfarande letar efter eventuella brandoffer i huset, uppger nyhetsbyrån Ritzau.

Paris borgmästare Anne Hidalgo skriver på Twitter att en gymnastiksal har öppnats för de drabbade.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.