Annons
Nyheter

Medåtalad till Trump erkänner sig skyldig

En av de 18 personer som tillsammans med USA:s expresident Donald Trump åtalas för att ha försökt påverka valresultatet i Georgia, har erkänt sig skyldig.
USA • Publicerad 29 september 2023
Domare Scott McAfee vid domstolen i Fulton County där Donald Trump och ytterligare 18 åtalas för valbrott. Arkivbild.
Domare Scott McAfee vid domstolen i Fulton County där Donald Trump och ytterligare 18 åtalas för valbrott. Arkivbild.Foto: Miguel Martinez/AP/TT

Scott Hall, tidigare republikansk valförrättare och allierad med Trump, är den första att erkänna sig skyldig till anklagelserna, rapporterar NBC News.

Hall erkänner sig skyldig till två fall av konspiration till valfusk, konspiration till datastöld, konspiration till dataintrång och konspiration till bedrägeri mot staten. Enligt ett avtal med distriktsåklagaren i Fulton County får han i utbyte mot sitt erkännande fem års villkorlig dom.

Annons

Scott Hall förbinder sig samtidigt att vittna "sanningsenligt" i samtliga framtida rättsprocesser i fallet.

Donald Trump har hävdat sin oskuld vad gäller åtalet, ett av fyra större ärenden där Trump misstänks för brott. Han och hans 18 medåtalade bundsförvanter är bland annat misstänkta för att i samband med valet ha spridit falska rykten om valfusk och manat tjänstemän och politiker att ogiltigförklara Joe Bidens seger.

Även om Scott Hall inte anses höra till personerna som är i fokus i åtalet, innebär erkännandet en viktig framgång för distriktsåklagaren Fani Willis i Fulton County.

Flera av de åtalade, bland dem Trumps tidigare stabschef Mark Meadows, har begärt att rättegången flyttas till en federal domstol i hopp om att få en mer konservativ jury än den i Fulton County. De har fått nej till sin begäran av en domare, rapporterar AP.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons