GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mens stressmoment för många kvinnor

Inrikes • Publicerad fredag 09:25
Många kvinnor upplever begränsningar i sitt vardagsliv på grund av sin mens, enligt en undersökning. Arkivbild.
Många kvinnor upplever begränsningar i sitt vardagsliv på grund av sin mens, enligt en undersökning. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Många kvinnor upplever begränsningar i sitt vardagsliv på grund av sin mens, enligt en undersökning från Demoskop, som genomförts på uppdrag av Lindex.

Över hälften av de över 4 000 tillfrågade kvinnorna svarade att de upplever det som ett stressmoment att ha mens på jobbet, medan över en fjärdedel upplever sig begränsade i sin yrkesroll under mensdagarna, enligt ett pressmeddelande från Lindex.

Enligt en tredjedel av kvinnorna kan det också vara problematiskt att byta mensskydd på arbetet, framförallt på grund av svårigheter att lämna arbetsuppgifter.

Nästan hälften av de tillfrågade kvinnorna uppger också att de någon gång har blött igenom sitt mensskydd på sin nuvarande arbetsplats.

4 187 kvinnor i Sverige mellan 18–60 år har deltagit i undersökningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.