GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mer av skurar och grådaskiga skyar att vänta

Den som hoppas på badväder gör det förgäves.
Lågtrycksområdet som just nu täcker Sverige har utlovat mer regn och rusk.
Väder • Publicerad 31 juli 2021
Svalt och blött väder att vänta nästa vecka. Arkivbild.
Svalt och blött väder att vänta nästa vecka. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Under söndagen fortsätter det regna över Norrlands kustland, Uppland och nordvästra Götaland. Resten av Sverige får uppehållsväder, även om det ser ut att bli grått och kyligt.

– Svalare luft strömmar in över landet, säger SMHI:s meteorolog Mattias Lind.

Temperaturen under söndagen når som mest upp till omkring 20 grader i Östersjölandskapen.

På måndag börjar vädret stabilisera sig i norra Sverige. I söder håller det svala vädret i sig och det lär komma en del skurar över både Götaland och Svealand.

– Det är osäkert om vi når 20 grader någonstans på måndag, säger Lind.

På onsdag kommer stabiliserande tendenser att kunna skönjas i södra Sverige. Götaland får dock fortsatt tampas med en del lokala skurar.

– Annars är det större solchanser, även om det under dagen växer till sig en del stackmoln.

Under veckoslutet ser Norrland ut att fortsatt få mest uppehållsväder. Södra Sverige hotas av ett regnområde från sydväst, men i vilken utsträckning det drar in över Sverige är svårbedömt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.