Annons
Nyheter

Mexiko försvarar ryska soldater i parad

Mexiko • Publicerad 18 september 2023
Några av de ryska soldater som deltog i militärparaden i Mexico City.
Några av de ryska soldater som deltog i militärparaden i Mexico City.Foto: Fernando Llano/AP/TT

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador försvarar beslutet att låta ryska soldater delta i en militärparad i Mexico City i lördags.

– Vi har relationer med alla länder i hela världen och alla är välkomna. Så har det alltid varit, sade López Obrador på en presskonferens på måndagen.

Annons

De runt 15 ryska soldaterna bar den ryska flaggan och ingick i den årliga militärparad som ingår i nationaldagsfirandet.

Från ukrainskt håll har orden varit hårda och landets ambassadör i Mexiko, Oksana Dramaretska, ifrågasätter Mexikos ställningstagande i kriget, och hon skriver på sociala medier att nationaldagen färgats blodröd genom det ryska deltagandet.

Mexiko har fördömt Rysslands invasionskrig men inte infört sanktioner mot Ryssland eller skickat militär hjälp till Ukraina.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons