Annons
Nyheter

Microsoft var intresserat av att köpa Nintendo

Ekonomi • Publicerad 19 september 2023
Microsoft var sugna på att köpa Nintendo. Arkivbild.
Microsoft var sugna på att köpa Nintendo. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

Flera av Microsoft planer har avslöjats i samband med att en mängd dokument lagts ut på nätet.

Det rör sig om interna dokument som offentliggjorts i samband med försöken att köpa upp spelbolaget Activision Blizzard, och kampen som Microsoft för mot amerikanska konkurrensmyndigheten FTC.

Annons

I en handling, daterad april 2022, finns planer på nya varianter av konsolerna Xbox Series X/S tänkta att släppas nästa år, samt en helt ny konsolgeneration från 2028.

Enligt The Verge rör det sig om en Series X med dubbelt så stor hårddisk (2 TB) som dagens variant, en rundare form och ingen skivläsare.

Det finns också mejl från Xbox-chefen Phil Spencer från 2020 till andra anställda på bolaget där de diskuterar ett eventuellt uppköp av Nintendo, som beskrivs som "den främsta tillgången för oss inom spel " men Spencer konstaterar att det kunde bli svårt då det japanska bolaget har gott om pengar i kassan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons