Annons
Nyheter

Mindre brand på lastbilsfärja i Malmö

Brand • Publicerad 10 februari 2022
Räddningstjänsten och polisen har varit på plats vid Tysklandsfärjan Finnclipper i hamnen i Malmö i samband med en brand på bildäck på onsdagskvällen.
Räddningstjänsten och polisen har varit på plats vid Tysklandsfärjan Finnclipper i hamnen i Malmö i samband med en brand på bildäck på onsdagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten larmades till Malmö hamn klockan 22.41 på onsdagskvällen efter larm om rökutveckling på Tysklandsfärjan Finnclipper som kör lastbilar och allmän godstrafik.

Det visade sig vara en brand i en grövre lastkabel som besättningen själva hade lyckats släcka, men det var mycket rök på däck.

Annons

– Vi har varit på plats och samverkat med besättningen och undersökt. Inga större skador och läget är helt under kontroll, säger Patric Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Malmö.

Polisen som också har varit på plats uppger att det inte finns någon misstanke om brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons