Annons
Nyheter

Minnesstund för George Floyd i North Carolina

USA • Publicerad 6 juni 2020
En bild på f George Floyd omgiven av blommor hade satts upp inför lördagens minnesstund i North Carolina, den delstat där Floyd föddes.
En bild på f George Floyd omgiven av blommor hade satts upp inför lördagens minnesstund i North Carolina, den delstat där Floyd föddes.Foto: Ed Clemente/AP/TT
Själva ceremonin i North Carolina var endast öppen för särskilt inbjudna . Men allmänheten fick tillfälle att visa sin respekt vid George Floyds guldfärgade kista.
Själva ceremonin i North Carolina var endast öppen för särskilt inbjudna . Men allmänheten fick tillfälle att visa sin respekt vid George Floyds guldfärgade kista.Foto: Ed Clemente/AP/TT

Köerna av sörjande människor ringlade långa utanför konferenscentret i Raeford i North Carolina där en minneshögtid för den svarte amerikanen George Floyd hölls på lördagen.

Floyd dog efter ett polisingripande i Minneapolis den 25 maj, och hans död har lett till protester mot polisvåld i hela USA och i stora delar av världen.

Annons

North Carolina var den delstat Floyd föddes i och inför minnesstunden, när likvagnen med Floyds kvarlevor anlände, skanderade människor som samlats "svart makt" och "Ingen rättvisa – ingen fred", rapporterar CNBC

Minnesstunden inne i konferensbyggnaden var privat med cirka 125 inbjudna. Nästan alla bar svart utom George Floyds familj som hade vita kläder.

Lördagens minneshögtid är en av flera. I torsdags hölls en i Minneapolis där Floyd dog och på måndag hålls en i Houston Texas där han hade sitt hem. Ytterligare en privat ceremoni är planerad till på tisdag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons