Annons
Nyheter

Misshandlad chef sparkad – företaget stäms

Arbetsmarknad • Publicerad 11 augusti 2023
Chefen fick ta emot slag, sparkar och blev biten under ett slagsmål. Sedan fick han sparken. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En chef på ett livsmedelsföretag misshandlades av en medarbetare – och fick sedan sparken. Nu stäms företaget på närmare 270 000 kronor i skadestånd, skriver fackförbundet Unionens tidning Kollega.

Chefen skulle bland annat se till att anställda följde hygienreglerna i packningslokalen. En medarbetare vägrade vid upprepade tillfällen att följa reglerna och ska både ha ätit mat och använt kläder och skor som varit utomhus i lokalen.

Annons

I december i fjol slutade meningsskiljaktigheterna i slagsmål mellan chefen och medarbetaren och enligt stämningsansökan som Unionen lämnat till Arbetsdomstolen (AD) tog chefen emot slag, sparkar och blev biten av medarbetaren.

Efteråt ansåg företagets ledning att chefen bar skulden för det inträffade och avskedade honom.

Unionen hävdar att avskedandet är felaktigt och har stämt företaget på 150 000 kronor i allmänt skadestånd samt 117 000 kronor i ekonomiskt skadestånd för utebliven lön.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons