Annons
Nyheter

Misstänkt CIA-spion frihetsberövad i Kina

Kina • Publicerad 11 augusti 2023
Kina har gripit en person, misstänkt för spioneri veckan efter det att USA frihetsberövat två personer inom amerikanska flottan misstänkta för spioneri. Arkivbild.
Kina har gripit en person, misstänkt för spioneri veckan efter det att USA frihetsberövat två personer inom amerikanska flottan misstänkta för spioneri. Arkivbild.Foto: Mass Communication Specialist 1st Class Andre T Richard via AP/TT

Kina har frihetsberövat en anställd inom en militär industrigrupp efter spionagemisstankar. Enligt den nationella säkerhetsmyndigheten i Kina misstänks personen för att ha spionerat för amerikanska underrättelsetjänsten CIA.

Personen, som är i 50-årsåldern, ska ha fått pengar i utbyte mot överlämnad information, bland annat i Italien dit han sänts för vidareutbildning enligt kinesiska spionmyndigheten.

Annons

Den misstänkte ska också ha fått löfte om hjälp att emigrera till USA. Mannen ska ha fortsatt att spionera för USA när han återvände till Kina, enligt den kinesiska myndigheten som publicerat uppgiften på sociala medieplattformen Wechat.

I förra veckan grep USA två personer som verkade inom USA:s örlogsflotta och som misstänks för spioneri för Kina.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons