Annons
Nyheter

Inbrottsförsök ledde till bomblarm

Brott • Publicerad 17 augusti 2021
Bombtekniker var på plats för att undersöka ett misstänkt farligt föremål på Kvartettgatan i Malmö, men det visade sig vara en del av en ytterdörr som skadats vid ett inbrottsförsök.
Bombtekniker var på plats för att undersöka ett misstänkt farligt föremål på Kvartettgatan i Malmö, men det visade sig vara en del av en ytterdörr som skadats vid ett inbrottsförsök.Foto: Johan Nilsson/TT

De boende uppmanades stanna inomhus i sina lägenheter sedan ett misstänkt farligt föremål hittats i ett trapphus på Kvartettgatan i södra Malmö.

Ett par timmar efter larmet kom beskedet att föremålet var ofarligt – det rörde sig om en del av en lägenhetsdörr.

Annons

– Det hade varit ett inbrottsförsök i lägenheten mitt emot. Så det var delar av ytterdörren som grannarna har reagerat på och larmat om, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen, till TT.

Det nationella bombskyddet kallades till adressen och inledningsvis var planen att en robot skulle skickas in i trapphuset, men det räckte att personal i skyddsutrustning gick in för att bedöma att delen från ytterdörren var ofarlig.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons