Nyheter

Kvinna och två yngre barn dödade

Tre personer – en kvinna och två barn – har hittats döda i en lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg. En man är gripen misstänkt för mord och enligt polisen letar man i nuläget inte efter någon annan gärningsperson.
Brott • Publicerad 2 september 2018

– Nej, i nuläget så har vi inte några indikationer på att det skulle ha varit någon annan person som har varit i lägenheten, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman, till TT.

Tre personer, en kvinna och två barn har hittats döda i en lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg.
Tre personer, en kvinna och två barn har hittats döda i en lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

Den misstänkta mannen ringde själv in till polisen.

– Han uppger att han har dödat sin fru och sina två yngre barn och att han själv är kvar på platsen. När polisen kommer dit konstaterar man att uppgifterna stämmer och man anträffar en död kvinna och två barn. Mannen grips och är nu misstänkt för mord i tre fall, säger Thomas Fuxborg.

Mannen anhölls av åklagare under söndagsförmiddagen och har även hörts av polisen.

– Han har hörts och vill inte prata med oss i nuläget, han vill ha en advokat först, säger Fuxborg.

Polisen vill inte gå ut med någon exakt ålder på barnen, men enligt kommunen rör det sig om förskolebarn. Kommunen jobbar i sin tur med att få mer information om händelsen.

– Jag har varit i kontakt med sociala jouren, men jag vet inte mer än att den tragiska händelsen har hänt. Vi behöver mer information från polisen, så i nuläget gör vi ingenting, men anhöriga till familjen kan ju komma att behöva stöd, säger Maria Lejerstedt, stadsdelsdirektör i Västra Göteborg.

Eftersom kommunen inte vet vilka barn det rör sig om jobbar man med att försöka förbereda förskolepersonal och bidra med stöd.

– Vi vet inte om det är barn som finns hos oss, men vi förbereder oss och har krisstöd som står beredda. Jag kommer i dag att höra av mig till mina förskolechefer i området så att de är beredda i morgon om det är ett barn som saknas hos oss, säger Ina Furtenbach Lindén, utbildningschef för förskolan i Västra Göteborg.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.