Annons
Nyheter

Moderaterna vill återinföra B-språk i Uppvidinge

B-språkundervisningen är borttagen för sjätteklassarna i Uppvidinge. Nu vill moderaten Tina Holm att den återinförs i Åseda och Älghult och att alla sexor som vill får möjlighet att gå i dessa skolor.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2006

Tidigare hade sjätteklassarna möjlighet att få läsa ett utländskt språk, vid sidan av engelska. Det handlade om franska, spanska eller tyska. Lenhovdasexorna bussades till språklektioner i Älghult och Nottebäcksexorna bussades till Åseda.

Så är det inte längre.

Annons

Har inte lärare

- Vi har inte haft möjlighet att få fram lärare, det är svårt att rekrytera språklärare, säger barn- och utbildningschefen Thomas Klüft.

Tina Holm anser att Uppvidingebarnen inte ska behöva komma efter barn i övriga delar av landet, när det gäller språkundervisning.

Därför har hon till kommunfullmäktige motionerat om skolorna i Åseda och Älghult får tillbaka B-språksundervisningen och att elever i Lenhovda och Nottebäck får möjlighet att byta skola om de vill läsa B-språk.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons