Annons
Nyheter

Mord på tonårsflicka chockar Frankrike

Mordet på en 14-årig flicka har väckt starka känslor i Frankrike. Det är det senaste i en rad våldsamheter ungdomar emellan och den franska regeringen har uttryckt att läget är mycket allvarligt.
Frankrike • Publicerad 10 mars 2021
Frankrikes president Emmanuel Macron fördömer mordet på en 14-årig flicka. Arkivbild.Foto: Thomas Coex/AP/TT

Två 15-åringar, en flicka och en pojke, som gick i skolan tillsammans med 14-åringen i Argenteuil utanför Paris misstänks för mordet. 14-åringen ska ha utsatts för mobbning efter att hennes mobiltelefon hackats och bilder på henne i underkläder spridits på skolan.

Pojken har erkänt att han och hans vän misshandlade 14-åringen som sedan ska ha ramlat i floden Seine. Men enligt åklagaren i fallet ska de båda ha kastat flickan i floden, efter att pojken misshandlat henne. Enligt obduktionen levde flickan fortfarande och kan ha varit vid medvetande då hon hamnade i vattnet.

Annons

15-åringarna ska redan innan händelsen ha fått reprimander av skolan för sitt beteende mot offret och skolans ledning hade uppmanat 14-åringens mamma att polisanmäla trakasserierna. Skolan bekräftar att de två misstänkta skulle ha närvarat vid ett möte med skolan om eventuell avstängning dagen efter mordet.

Frankrikes president Emmanuel Macron uttalade sig under en presskonferens på onsdagen.

– Det som har hänt den här unga flickan är vidrigt och omänskligt. Vi vet att trakasserier och mobbning förekommer i skolorna, men på senare år har vi märkt att det även fortsätter online utanför skoltid, sade han.

I januari uppmärksammades ett fall där en 15-årig pojke av ukrainskt ursprung misshandlades svårt i Paris, en händelse som filmades och spreds i sociala medier.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons