Annons
Nyheter

Mördade fem av sina barn – döms till livstid

Tyskland • Publicerad 4 november 2021
En polis utanför huset där de fem döda barnen hittades i september 2020. Arkivbild.
En polis utanför huset där de fem döda barnen hittades i september 2020. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

En kvinna i tyska Solingen döms till livstids fängelse för att ha mördat fem av sina sex barn, rapporterar Süddeutsche Zeitung.

Det ohyggliga brottet begicks i september i fjol. Polisen hittade då fem döda barn i en lägenhet, liggande i sina sängar. Den äldsta sonen befann sig i skolan. Modern hoppade framför ett tåg efter dådet, men överlevde.

Annons

Enligt utredarna var den utlösande faktorn att kvinnans exman hade lämnat henne för en annan kvinna. Morgonen då morden skedde hade han lagt upp en bild av sig själv och en annan kvinna på Facebook, varpå den nu morddömda 28-åringen skrev till honom att han aldrig mer kommer att få träffa sina barn. Sedan dödade hon dem genom att dränka och kväva dem, enligt åtalet.

Kvinnan nekar, och hävdar att en okänd person tog sig in i lägenheten och dödade barnen.

Då rätten anser att brottet är särskilt grovt blir omvandling till tidsbestämt straff efter 15 år sannolikt inte aktuell, enligt tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons