Nyheter

Mordhäktade i Karlskrona medger inblandning

Brott • Publicerad 3 februari 2021
Två mordhäktade män i Karlskrona medger enligt polisen inblandning i mordet på den 57-årige man som försvann i juli och vars kvarlevor hittades först i november förra året. Arkivbild.
Två mordhäktade män i Karlskrona medger enligt polisen inblandning i mordet på den 57-årige man som försvann i juli och vars kvarlevor hittades först i november förra året. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

De båda män i Karlskrona som är misstänkta för att ligga bakom ett uppmärksammat mord i somras har nu gjort medgivanden i förhör, uppger polisen. Därmed har misstankarna mot de häktade männen stärkts.

Den mördade 57-årige mannen försvann i juli, men hittades först i november efter ett omfattande sökande. Polisen uppgav då att det var uppgifter från en av männen som lett till att kvarlevor kunde hittas på en skärgårdsö.

"Jag vill inte gå in på detaljer om vad som framkommit i förhören, men de medgivanden som gjorts stärker vår bild av vad som hänt", säger kammaråklagare Anna Johansson på polisens hemsida.

Åklagaren räknar med att kunna väcka åtal under våren. Bland annat inväntas resultat från Nationellt forensiskt centrum.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.