Annons
Nyheter

Mors dag – då coronaskolkar engelsmännen

Storbritannien • Publicerad 14 mars 2021
Många engelsmän planerar att bryta mot restriktionerna för att träffa mormor eller farmor på mors dag. Arkivbild.
Många engelsmän planerar att bryta mot restriktionerna för att träffa mormor eller farmor på mors dag. Arkivbild.Foto: Virginia Mayo/AP/TT

En fjärdedel av engelsmännen har planer på att bryta mot coronarestriktionerna i dag, som är mors dag i landet. Det visar en undersökning av tidningen The Observer, med ett underlag på 2 000 personer.

Tidningen skriver att det främst handlar om föräldrar som vill ta med sina barn för att hälsa på farmor eller mormor, men att de flesta kommer att göra det utomhus.

Annons

– Jag har följt reglerna i tolv månader. Jag har inte varit hemma hos min mamma på ett år och har inte träffat henne sedan i oktober, säger en svarande.

I Storbritannien råder det för närvarande hårda restriktioner och vuxna som inte bor i samma hushåll, eller är i samma så kallade "bubbla", får inte träffas inomhus ens om båda är vaccinerade. Utomhus får max två vuxna träffas. Barn under fem år räknas dock inte in i den restriktionen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons