Något lägre inflation i eurozonen

Ekonomi • Publicerad 17 mars 2023
Det är stora skillnader på inflationen mellan olika EU-länder. I Spanien låg den i februari på 6 procent, mot ett EU-snitt på 9,9 procent och 25,8 procent i Ungern. Arkivbild.
Det är stora skillnader på inflationen mellan olika EU-länder. I Spanien låg den i februari på 6 procent, mot ett EU-snitt på 9,9 procent och 25,8 procent i Ungern. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Inflationen i eurozonen sjönk till 8,5 procent i februari, enligt reviderade siffror från statistikbyrån Eurostat. Det ligger i linje med preliminära beräkningar och marknadens förväntningar.

I januari låg inflationen i eurozonen på 8,6 procent, enligt Eurostat.

För hela EU sjönk inflationen till 9,9 procent, mot 10 procent i januari.

Sveriges inflation i februari låg enligt statistiken på 9,7 procent.

Det kan jämföras med 4,8 och 5,4 procent i länder som Luxemburg och Belgien, länderna med lägsta inflation i EU i februari. Högsta inflationen i EU i februari uppmättes i Ungern, där den låg på 25,8 procent. Även Lettlands inflation uppmättes till över 20 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.