Annons
Nyheter

Naken kampanj för fisken

EU • Publicerad 6 juni 2023
Helena Bonham Carter är en av de många kändisar som ställt upp på nakenfoton utanför EU-parlamentet – för att rädda världens fiskbestånd.
Helena Bonham Carter är en av de många kändisar som ställt upp på nakenfoton utanför EU-parlamentet – för att rädda världens fiskbestånd.Foto: Wiktor Nummelin/TT

En naken Helena Bonham Carter – med en tonfisk. Och en lika avklädd Judi Dench – med en hummer.

Så hoppas organisationen Fishlove skapa debatt kring världens fiskebestånd utanför EU-parlamentet i Bryssel.

Annons

Kampanjen inleddes redan 2009 med italiensk-australiska skådespelaren Greta Scacchi som en av initiativtagarna. Sedan dess har mängder av kända skådespelare och andra ställt upp i nakenformat tillsammans med hotade fiskar. 20 av dem kan nu beskådas i Bryssel till och med fredag.

"Bilderna kräver vår uppmärksamhet. De kräver ett svar från våra politiker om varför överfisket fortsätter när alla vet att det håller på att föra det marina ekosystemet på gränsen till kollaps", säger Scacchi i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons