Annons
Nyheter
Tingsrätten friar en 45-årig man som åtalats för att ha blottat sig och onanerat vid Ryttartorpet i Växjö. Tingsrätten anser att den utsatta kvinnan kan ha misstolkat hans ogenerade uppträdande.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2006

Den friande domen är inte enhällig. Rättens ordförande och en av nämndemännen ville döma 45-åringen för sexuellt ofredande. De anser att det inte finns någon anledning att betvivla kvinnans uppgifter.

Händelsen inträffade den 12 juli förra året då en Växjökvinna var vid Ryttartorpets badplats och solade. En man gick tätt förbi kvinnan och tittade på henne vid flera tillfällen.

Annons

Kvinnan blev rädd

En kort stund senare kom mannen tillbaka till platsen där kvinnan fanns. Enligt kvinnan ställde han sig cirka 50 meter från henne och klädde av sig naken och började onanera.

Kvinnan blev rädd och kände sig kränkt. Hon gick till Ryttartorpet för att hämta hjälp och ringde polisen.

45-åringen nekade till brottsanklagelsen men medgav att han tog av sig kläderna och badade näck. Mannen berättade inför rätten att han inte kunde tänka sig att kvinnan skulle ta illa vid sig. 45-åringen förnekade bestämt att han onanerat inför henne.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons