Annons
Nyheter

Nasa skapar ufo-avdelning

Nasa kan inte bevisa att ufo-iakttagelser har med utomjordingar att göra, men menar att "vi har mer att lära" innan vi avfärdar deras existens, enligt en ny rapport.
Nu tillsätts en ufo-chef för att komma närmare sanningen.
USA • Publicerad 14 september 2023
En ny ufo-chef tillsätts för att leda arbetet med undersöka potentiellt liv i rymden. Arkivbild.
En ny ufo-chef tillsätts för att leda arbetet med undersöka potentiellt liv i rymden. Arkivbild.Foto: Nasa/STScl/TT

– Om du frågar mig om jag tror på liv i ett universum som är så vidsträckt så att det är svårt för mig att förstå hur stort det är – mitt personliga svar är ja, säger Nasa-chefen Bill Nelson på en presskonferens.

USA:s rymdmyndighet Nasas nya ufo-rapport konstaterar att "potentiellt okänd utomjordisk teknologi som opererar i jordens atmosfär" inte är något som Nasa kan avfärda.

Annons

Nasa-chefen menar att rapporten är ett steg bort från sensationalism och mot ett vetenskapligt förhållningssätt till ufon. Från rapporten bör man ta med sig att "det finns mycket mer att lära" enligt Bill Nelson.

En ufo-chef kommer att tillsättas som ska leda arbetet för att bättre förstå ufon och mer data ska samlas in från avvikande luftfenomen av både Nasa och andra myndigheter.

– Nasa har för första gången tagit konkreta steg för att seriöst undersöka ufon, säger Bill Nelson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons