Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Inga större polisiära händelser i Kronobergs län under lördagsnatten.
Publicerad 6 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Två unga män har skadats i ett stort bråk i Hörby i Skåne. Enligt polisen har offren, i övre tonåren, fått stick- eller skärskador.

– De har på något sätt blivit knivskurna, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen region Syd, till TT.

Annons

De två fördes till sjukhus i ambulans.

Lunds universitetssjukhus uppger enligt Aftonbladet i en kommuniké att båda männen vårdas med livshotande skador.

Polisen rubricerar det inträffade som försök till mord.

Ingen misstänkt har gripits.

Polisen larmades om bråket vid 20-tiden på lördagen. (TT)

En man i 30-årsåldern har omkommit i en olycka i Dalarna, rapporterar flera medier. En moped och en bil var inblandade i olyckan på en mindre väg i skogen i Hedemora kommun.

Mannen som omkom körde på mopeden. Två män som färdades i bilen har gripits och misstänks för grovt vållande till annans död, enligt Aftonbladet. Enligt polisen är de inblandade kamrater.

– De misstänks för grovt vållande till annans död, smitning och grov vårdslöshet i trafik, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.

De gripna är två män, en i 40-årsåldern och en i 25-årsåldern. Bilen gömdes undan i skogen efter olyckan, enligt polisen.

Larmet om olyckan i skogen kom till SOS strax efter klockan 18.30 på lördagskvällen. Bilen hittades av polisen vid klockan 22 och de misstänkta togs in till förhör. (TT)

Världen

Inga större internationella händelser i natt.

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons