Annons

Nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Det har varit en mycket lugn natt i Småland utan större polisiära händelser.
Publicerad 7 augusti 2018
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Flera skott har avlossats mot en restaurang i Bredäng i sydvästra Stockholm.

Annons

Flera vittnen finns till händelsen som inträffade strax före midnatt natten till tisdagen.

– Det är oklart om restaurangen var öppen, men det fanns folk i närheten så rubriceringen är grovt vapenbrott och försök till mord, säger Daniel Johansson, befäl på polisens ledningscentral i Stockholm.

– Vi har patruller på plats för att höra vittnen och tekniker är på väg. Vi har hittat ett antal tomhylsor men ingen skadad, säger Daniel Johansson.

Polisen vill inte avslöja om det finns någon misstänkt för händelsen, men vid 01-tiden var ingen gripen. (TT)

Island verkar åter få en svensk förbundskapten då Erik Hamrén ser ut att ta över VM-landslaget.

Via ett pressmeddelande bekräftade under måndagskvällen den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns, där Hamrén varit teknisk direktör, att svensken brutit kontraktet med klubben för att ta över Island. (TT)

Antalet anmälda narkotikabrott ökar i Sverige. I polisregion Väst har antalet ökat med 700 under perioden april till juli i år, från 5 500 narkotikabrott till 6 160, rapporterar SR Ekot.

Även regionerna Stockholm och Syd har sett en betydande ökning jämfört med förra året.

– Det vi ser är att unga förmågor, barn i 12-årsåldern, tvingas mer eller mindre, eller lockas in, att börja sälja åt de högre uppsatta kriminella, säger Adam Johansson, ingripandepolis i Botkyrka söder om Stockholm, till Ekot. (TT)

I dag börjar "det afrikanska högtrycket" svepa in över Sverige enligt SMHI. Men det är först i morgon som den riktiga hettan kommer, med temperaturer på över 33 grader.

Annons

– Även om tisdagen blir varm med upp till 30 grader i syd, så är det i morgon den allra varmaste luften kommer, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Vissa delar av landet kan få det extra hett.

– Det kan hända att vinden svänger och då blir det ännu varmare, särskilt ner mot västra delarna av Götaland och Västkusten. Svealand kan förvänta sig få 30 grader och även om det är lite svalare i Norrland så kommer Gävleborg få temperaturer på kring 26-29 grader, säger Alexandra Ohlsson.

Enligt meteorologen drar den varma vinden vidare till Finland och Ryssland på torsdag. (TT)

Världen

Ett 30-tal IS-anhängare har dödats i USA-ledda anfall i provinsen Dayr al-Zor i östra Syrien, uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

– Minst 28 IS-jihadister dödades i flyg- och artillerianfall, säger SOHR-chefen Rami Abdel Rahman, som är baserad i Storbritannien.

Anfallen ska ha ägt rum i Bir al-Milh-området, nära gränsen till Irak.

Terrorrörelsen IS har nu bara kontroll över några små fickor i östra Syrien. Totalt i landet beräknas IS kontrollera tre procent av ytan. (TT)

Ingen kvinna ska behöva betala böter för att hon täcker ansiktet i Danmark, försäkrar den algeriske affärsmannen Rachid Nekkaz. Han lovar att hålla ett tidigare löfte att stå för alla böter sedan ett förbud mot ansiktstäckande klädsel införts.

Annons

"Självklart betalar jag alla böter som utfärdas på danska gator efter den 1 augusti", skriver han till Berlingske.

Den första boten, à 1 000 kronor, skrevs ut till en kvinna som bar niqab i Hørsholm i helgen. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons