Annons
Nyheter

Nedstängning av Kapitolium hävd

USA • Publicerad 18 januari 2021
Soldater vid den amerikanska kongressbyggnaden i Washington DC.
Soldater vid den amerikanska kongressbyggnaden i Washington DC.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Kongressbyggnaden i Washington DC stängdes tillfälligt ned med hänvisning till "yttre säkerhetshot" på måndagen. Orsaken var en brand i närheten, uppger kongresspolisen för nyhetsbyrån Reuters.

"Det föreligger ingen fara för allmänheten", skrev säkerhetstjänsten Secret Service på Twitter när nedstängningen väl hävts.

Annons

Ingen tilläts gå in eller ut ur byggnaden på grund av branden, och personer inne i Kapitolium uppmanades att ta skydd där de befann sig, rapporterar amerikanska medier.

En repetition pågick på platsen inför tillträdande president Joe Bidens installation på onsdagen. Repetitionen avbröts under nedstängningen.

Myndigheterna är på helspänn sedan anhängare till avgående president Donald Trump stormade kongressen den 6 januari, och FBI har varnat för att väpnade protester planeras runt om i USA inför maktskiftet.

Tusentals soldater ur nationalgardet har kommenderats ut till Washington DC inför Bidens tillträdande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons