GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nike lämnar Ryssland

Ekonomi • Publicerad 23 juni 2022
Nike är det senaste i raden av internationella bolag som lämnar Ryssland efter att landet anföll Ukraina.
Nike är det senaste i raden av internationella bolag som lämnar Ryssland efter att landet anföll Ukraina.Foto: Chuck Burton/AP/TT

Det amerikanska sportmärket Nike är det senaste i raden av internationella bolag som lämnar den ryska marknaden.

Nike stoppade all verksamhet i landet i mars efter att det ryska anfallskriget mot Ukraina inleddes. Företaget har haft över 100 butiker i landet.

“Vår prioritet är säkerställa att våra anställda får det stöd de behöver medan vi stänger ner verksamheten de kommande månaderna”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.