GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Norge köper pansarvärn till Ukraina

Ukraina • Publicerad 3 december 2022
Ukrainska soldater vid en övning med M141 i februari innan Rysslands storskaliga invasion inleddes.
Ukrainska soldater vid en övning med M141 i februari innan Rysslands storskaliga invasion inleddes.Foto: Pavlo Palamarchuk/AP/TT

Norge köper pansarvärnsvapen till Ukraina för mer än en kvarts miljard norska kronor, rapporterar tidningen Vårt Land.

Försvarsminister Bjørn Arild Gram säger att regeringen har omdisponerat medel i årets budget för att finansiera köpen. Det rör sig M72, som påminner om svenska p-skott, samt M141, som egentligen är tänkt att användas på byggnader men även kan sättas in mot fordon.

Vapnen ska tillverkas av norska Nammo vid anläggningar i Norge och USA.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.