GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Norge lättar på inresereglerna

Att lägga upp bilder på QR-koden som visar om du haft covid-19 eller vaccinerats är dumt, varnar hälsominister Bent Høie.
Att lägga upp bilder på QR-koden som visar om du haft covid-19 eller vaccinerats är dumt, varnar hälsominister Bent Høie.
Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Är du färdigvaccinerad, eller har haft covid-19 det senaste halvåret? Då får du från och med fredag eftermiddag resa in i Norge utan krav på karantän, förutsatt att du testar dig vid gränsen eller inom två dagar efter ankomst.

Ungdomar mellan 12 och 18 år kommer också att kunna slippa karantän efter att de visat ett negativt PCR-test som tagits max tre dagar efter inresa. Sedan förra veckan är det dessutom tillåtet att sitta i karantän på andra platser än de särskilda karantänshotell som tidigare krävdes.

Regeringen fortsätter däremot att avråda sin befolkning från onödiga utlandsresor, meddelar hälsominister Bent Høie.

Han passar även på att varna för att dela med sig av bilder på den QR-kod som krävs för att man ska slippa karantänskravet.

– Av samma skäl som att det inte är klokt att lägga upp en bild på ett pass, körkort eller annan personlig och känslig information, säger han.

Läs mer