Annons
Nyheter

Norsk man misstänks för övergrepp mot 50 barn

En man från Drammenområdet i Norge misstänks ha begått sexuella övergrepp på nätet mot 50 barn under 14 år.
Polisen beskriver fallet som mycket allvarligt och omfattande.
Norge • Publicerad 11 maj 2023
Arkivbild på en norsk lagbok.
Arkivbild på en norsk lagbok.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Mannen misstänks enligt norsk polis för flera fall av våldtäkt, grov våldtäkt mot barn under 14 år, samt försök att få barn att utföra sexuella handlingar på sig själva.

Mannen, som polisen uppges ha haft ögonen på i närmare ett år, har erkänt brott.

Annons

– Han är skamsen och ledsen. Han tänker på vad han har utsatt offren och deras familjer för och är beredd på att avtjäna det straff som rätten ger honom, säger hans försvarare Anders Green.

Polisen understryker att våldtäkt på nätet i lagens namn är likställt med fysisk våldtäkt.

– Våldtäkterna är grova eftersom vi lägger vikt vid offrens låga ålder, säger polisens åklagare Jeanette Skaare-Sivertsen vid Sør-Øst-polisens darkwebgrupp, som utreder sexuella övergrepp begångna mot barn online.

Den misstänkte mannen har utgett sig för att vara en minderårig flicka som utför sexuella handlingar med sig själv, och på så sätt lurat barn att göra sexuella handlingar tillbaka. Övergreppen har dokumenterats och sparats på mannens dator, uppger polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons