Nyheter

Nu får Stockholms 70-åringar vaccin

Vaccin • Publicerad 8 april 2021
Alla i region Stockholm födda 1951 och tidigare får vaccinera sig 8 april 2021. Arkivbild.
Alla i region Stockholm födda 1951 och tidigare får vaccinera sig 8 april 2021. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Från och med torsdag 8 april kan personer i Region Stockholm födda 1951 vaccinera sig, tidigare än planerat. Detta på grund av att tillgången på vaccin är god, meddelar regionen.

Redan nu kan personer över 70 boka tid direkt vid någon av de fyra större vaccinationsmottagningarna med hjälp av bank-id. Information om hur man går till väga finns på 1177.

För att få en tid för vaccinering på vårdcentralen där man är listad behöver man invänta ett brev från regionen. Utskicken påbörjas nu.

"Att vi nu går vidare i fasen innebär att fler åldersgrupper erbjuds vaccin eftersom de olika faserna överlappar varandra. Även personer i tidigare faser eller äldre åldrar kommer alltså att fortsätta få vaccin, däribland personer som bor på särskilda boenden, de med hemsjukvård eller hemtjänst samt de som är födda 1946 eller tidigare. Personer i dessa grupper ska veta att vaccinet är prioriterat till dem också," säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare i Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.