Annons
Nyheter

Ny fuskkampanj på universitetet

Alla studenter inser inte hur allvarligt det är att fuska. Det tror Studentkåren på Växjö universitet som nu drar i gång en ny upplysningskampanj.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2006
Magnus Källström och Mathias Larsson delade ut fusklappar på universitetet i dag. Foto: Ingemar Kroon
Magnus Källström och Mathias Larsson delade ut fusklappar på universitetet i dag. Foto: Ingemar KroonFoto: 

På onsdagen stod Magnus Källström och Mathias Larsson i gallerian på Växjö universitet och delade ut små gula fusklappar till förbipasserande studenter. Men de fusklapparna lär ingen åka fast för. Tvärtom. Där informerar man om vad som gäller studenter som avslöjas som fuskare, som har plagierat andras texter eller samarbetat på ett otillåtet sätt.

- Det behövs återkommande kampanjer för att man ska hålla i minnet vad som gäller. Vi vill öka medvetenheten om vad som gäller, att man faktiskt kan åka dit och att det är allvarligt. Alla vet nog inte att man kan bli avstängd i upp till ett halvår med indraget studiemedel. Det här är första steget i en kampanj som fortsätter under våren, säger Magnus Källström.

Elisabeth Cederholm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons