GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya dykningar efter försvunnen kvinna

Polisens omfattande sökarbete efter den försvunna kvinnan i Malmö fortsätter. Fynd ska ha gjorts och nya dykningar görs under onsdagen.
Brott • Publicerad 29 september 2021
Under tisdagen sökte polisen efter kvinnan i en damm utanför Oxie. Arbetet fortsätter under onsdagen.
Under tisdagen sökte polisen efter kvinnan i en damm utanför Oxie. Arbetet fortsätter under onsdagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Trots många timmars sökarbete med hundar, helikopter och dykare i en damm i Malmöområdet Oxie är kvinnan, som är i 30-årsåldern, fortfarande borta. En del av ett klädesplagg med blodspår ska enligt Sydsvenskan ha hittats på platsen.

Polisen har gjort vissa fynd, bekräftar Nils Norling som för övrigt är förtegen.

– Man kan väl säga som så att när vi gör sökoperationer gör vi alltid tekniska fynd. Sedan är det en fråga om det hör ihop med det här.

En 49-årig man greps efter att polisen fått samtal efter midnatt natten till lördag från någon som ville anmäla en kvinna försvunnen. Polisen kontrollerade då hennes bostad, som var tom.

Kvinnan och mannen ska tidigare ha haft en relation, och polisen har uppgett att man har information som tyder på att mannen varit inblandad i hennes försvinnande. Hon har även haft skyddade personuppgifter och ansökte en tid före försvinnandet om kontaktförbud, men det avslogs.

Mannen häktades under tisdagen och är på sannolika skäl misstänkt för människorov av kvinnan. Huruvida han gjort några medgivanden är polisen förtegen om. Men man fortsätter oförtrutet att söka efter henne. Under onsdagen fortsätter dykningar och kommer även genomföras i en ytterligare damm som finns i sökområdet i Oxie, uppger polisen.

– Det som kommer ske under dagen är att det blir fler dykningar. Dels i dammen och sedan har vi spärrat av ytterligare en damm i närheten, där man genomför dykningar under dagen säger Norling.

– I övrigt bedrivs ett intensivt utredningsarbete parallellt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.