Annons
Nyheter

Nya försök att få ut pojke ur betongrör

Vietnamesisk räddningspersonal fortsätter sina försök med att rädda en tioårig pojke ur ett 35 meter djupt betongrör.
Vietnam • Publicerad 3 januari 2023
Den tioåriga pojken letade efter metall när han ramlade ned i det 25 centimeter smala röret på byggarbetsplatsen. Nu borrar räddningsarbetare bredvid röret.
Den tioåriga pojken letade efter metall när han ramlade ned i det 25 centimeter smala röret på byggarbetsplatsen. Nu borrar räddningsarbetare bredvid röret.Foto: STR/AFP/TT

Planen är att försöka dra upp hela betongröret ur leran på byggarbetsplatsen i provinsen Dong Thap.

För att lyckas med detta borrar man runt röret för att minska trycket. Man har samtidigt sänkt ned ett bredare 19 meter långt metallrör runt betongröret för att kunna få bort lera och vatten.

Annons

Om man lyckas lyfta upp röret är planen att skära ut pojken.

Den tioåriga pojken vid namn Thai Ly Hao Nam, ramlade ned i det 25 centimeter smala röret för tre dagar sedan när han troligen letade efter metall. På platsen arbetar man med att bygga en bro över den närliggande floden.

Det är högst oklart om pojken ens är vid liv.

Han hördes ropa på hjälp för tre dagar sedan, men ska därefter ha slutat kommunicera med dem på marken. Samtidigt har syre hela tiden pumpats ned i hålet.

Ett hundratal soldater med specialutrustning har satts in i räddningsoperationen. Två dagars räddningsarbete har hittills visat sig resultatlöst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons