Annons
Nyheter

Nya oväder väntas i hela landet

Ett lågtryck drar på torsdagen in med blåst och nederbörd över hela landet, enligt SMHI. Längs Norrlandskusten väntas vindbyar på över 21 meter per sekund.
Väder • Publicerad 1 februari 2022
En lastbil som vält i halkan norr om Röke utanför Hässleholm bärgas i ymnigt snöfall på tisdagskvällen.
En lastbil som vält i halkan norr om Röke utanför Hässleholm bärgas i ymnigt snöfall på tisdagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

SMHI utfärdade på tisdagen gula kulingvarningar längs syd- och västkusten, samt en gul varning för kraftigt snöfall i Blekinge och nordöstra Skåne. Kulingvarningarna ligger kvar även under onsdagen.

På torsdagen väntas ytterligare blåst och nederbörd när ett nytt lågtrycksområde parkerar sig över landet.

Annons

– På torsdag eftermiddag och kväll har vi snöfall som rör sig in över större delar av landet. Utmed kusterna och längst i söder rör det sig om regn eller blötsnö, säger Linus Karlsson, jourhavande meteorolog på SMHI.

Under fredagen väntas högre temperaturer på flera håll, och i Götaland och Svealand övergår snöfallet i regn. I Norrland fortsätter snöfallet hela fredagen och in på natten mot lördagen.

– Det ser ut att kunna bli rikliga mängder nederbörd på sina håll. Under fredagsdygnet är det framförallt norra Norrlandskusten som ser ut att få det allra blåsigast med vindbyar på 21 meter per sekund och strax däröver.

Enligt Linus Karlsson utfärdas sannolikt nya vädervarningar i samband med att lågtrycket drar in.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons