Annons
Nyheter

Nytt stödpaket till Malmös näringsliv

Malmös kommunledning gör en extrasatsning på stadens besöksnäring. Merparten, 23 miljoner kronor under en femårsperiod, går till Malmömässan.
Politik • Publicerad 6 april 2021
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Arkivbild.
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det är för att säkra besöksnäringens utveckling framöver, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vid en pressträff.

Hon beskriver Malmömässan som en viktig motor i besöksnäringen, som jobbar med att få nya, stora event förlagda till Malmö.

Annons

Malmös kommunledning föreslår också ett förlängt avtal med kulturhuset Funnys äventyr, som är värt 1,6 miljoner. Beslutet fattas av kommunstyrelsen under onsdagen.

Därtill kommer uteserveringar och försäljningsställen att få upplåtelseavgifter för perioden januari till oktober efterskänkta. Under de första tre månaderna i år blir det även hyresrabatter för kulturverksamheter och kommersiella verksamheter som hyr kommunägda lokaler.

Stödet ska ses som ett komplement till nationella insatser, poängterar Stjernfeldt Jammeh.

– Det handlar om att vi när pandemin väl klingar av ska stå så bra rustade som möjligt för att komma ur den här krisen. Det handlar om många människors livsverk och det handlar om många Malmöbors arbetstillfällen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons