Annons
Nyheter

O J Simpson släppt ur fängelset

O J Simpson är en fri man. I natt lokal tid blev han villkorligt frigiven efter att ha avtjänat nio år i fängelse på grund av ett rån.
Brott • Publicerad 1 oktober 2017

Det före detta proffset i amerikansk fotboll har sedan 2008 avtjänat ett fängelsestraff för väpnat rån, kidnappning och en rad andra brott.

O J Simpson fyller i papper inför frigivningen från Lovelock Correctional Center i Nevada.

Annons

Han dömdes för ett överfall på ett hotell i Las Vegas mot två män som sålde sportsouvenirer. Ytterligare fem personer var inblandade i överfallet, två av dem var beväpnade.

"The Juice" – som Simpson kallades under sina glansdagar som fotbollsstjärna – hävdade att han bara tog tillbaka saker som stulits från honom i form av minnen från sportkarriären.

O J Simpson blev omtalad i samband med en mycket uppmärksammad rättegång 1995 där han frikändes efter att ha stått åtalad för att ha knivmördat sin före detta hustru Nicole Brown Simpson och hennes vän Ron Goldman. I ett civilmål senare dömdes han dock att betala skadestånd till offrens anhöriga.

Rättegången tv-sändes och följdes av miljontals tittare världen över. Simpson kunde också följas av tv-tittarna när han efter en biljakt genom Los Angeles till slut greps av polis.

1979 avslutade han sin proffskarriär inom amerikansk fotboll och blev sedan skådespelare med roller i filmer som bland annat "Den nakna pistolen".

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons