Annons
Nyheter

Ökänd knarkkung gripen i Mexiko

Mexiko • Publicerad 16 juli 2022
Rafael Caro Quintero är en av FBI:s mest efterlysta brottslingar.
Rafael Caro Quintero är en av FBI:s mest efterlysta brottslingar.Foto: FBI via AP/TT

Den ökände mexikanske knarkkungen Rafael Caro Quintero, som är med på FBI:s topp tio-lista över de mest efterlysta brottslingarna, har gripits i Mexiko, uppger en källa inom den mexikanska flottan.

Enligt ett uttalande från flottan ska den nu 69-årige Caro Quintero ha gripits i staden Choix i delstaten Sinaloa i de nordvästra delarna av landet "i utlämningssyfte".

Annons

Han anklagas och är efterlyst av USA för kidnappning, tortyr och mordet på specialagenten Enrique Camarena, vid den amerikanska narkotikapolisen DEA 1985. Mordet orsakade en kris i de diplomatiska relationerna mellan USA och Mexiko.

Caro Quintero greps redan samma år och ställdes inför rätta i Mexiko, där han dömdes till 40 års fängelse. Han släpptes dock 2013 efter 28 år på grund av en juridisk teknikalitet. Beslutet överklagades av Mexikos högsta domstol, men då var Rafael Caro Quintero redan på flykt undan rättvisan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons