Annons
Nyheter

Nästan två av tre nya bilar nu laddbara

I november nyregistrerades 25 458 personbilar i Sverige, vilket är en ökning med 22 procent jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från fordonsanalysföretaget Vroom.
Trafik • Publicerad 2 december 2022
Intresset för laddbara bilar fortsätter att öka. Arkivbild.
Intresset för laddbara bilar fortsätter att öka. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Laddbara bilar stod för 64,8 procent av nybilsregistreringarna under månaden. Av dessa var 42,6 procentenheter rena elbilar och 22,2 procentenheter bilar med laddhybridteknik.

Hittills i år har 135 095 laddbara bilar nyregistrerats i Sverige, vilket motsvarar 54,1 procent av alla nyregistreringar. Under samma period i fjol stod laddbara bilar för 43,9 procent av nyregistreringarna.

Annons

Antalet nyregistrerade elbilar ökade i november med 100 procent jämfört med samma månad förra året och landade på totalt 10 856 bilar.

Antalet nyregistrerade bilar med laddhybridteknik summerades i november till 5 643 stycken. Det är en minskning med 5 procent jämfört med november 2021.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons