Annons
Nyheter

Operationer sköts upp – man fastade till döds

Vård • Publicerad 12 mars 2021
Fastan inför åtta operationer som sedan sköts upp gjorde att en patient på Cetnralsjukhuset i Karlstad försämrades. Arkivbild.
Fastan inför åtta operationer som sedan sköts upp gjorde att en patient på Cetnralsjukhuset i Karlstad försämrades. Arkivbild.Foto: Jack Mikrut/TT

Upprepad fasta inför operationer som sedan sköts upp ledde till att tillståndet för en man i 75-årsåldern försämrades. När mannen var på dialys fick han hjärtstopp och avled, rapporterar P4 Värmland.

Mannen, som hade flera underliggande sjukdomar, bland annat njurproblem, kom in till Centralsjukhuset i Karlstad med en skadad armbåge förra våren. Han opererades, men eftersom det behövdes ytterligare operationer fick han stanna på sjukhuset.

Annons

Patienten opererades åtta gånger på två veckor. Varje operation blev fördröjd, ofta till dagen efter, med ytterligare fasta som följd.

Händelsen har lex Maria-anmälts och sjukhuset har infört nya rutiner för att samma sak inte ska hända igen. Bland annat har man infört morgonmöten med flera avdelningar representerade för att få överblick över dagens behov av operationer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons