Annons
Nyheter

Optimism på USA-börsen inför inflationssiffror

Börs • Publicerad 11 januari 2023
Börserna i USA steg inför torsdagens inflationssiffror. Arkivbild.
Börserna i USA steg inför torsdagens inflationssiffror. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

De ledande aktieindexen i USA fortsatte uppåt under onsdagen i väntan på torsdagens amerikanska inflationssiffror, som investerarna väntar sig ska visa att inflationen fortsätter att minska sedan toppen i somras.

Breda S&P 500-index steg 1,3 procent, Dow Jones industriindex ökade 0,8 procent, och tekniktunga Nasdaqs kompositindex lyfte 1,8 procent.

Annons

Googles ägarbolag Alphabet fanns bland vinnarna med en uppgång på 3,5 procent, samtidigt som vaccintillverkaren Moderna fanns bland förlorarna med en nedgång på 1,6 procent.

De amerikanska börserna har i likhet med andra börser runt om i världen stigit något sedan årsskiftet, i förhoppning om att centralbanken Federal Reserve inte ska höja styrräntan så mycket som tidigare befarats. Med torsdagens inflationssiffror ges ett första svar på om den senaste tidens optimism har varit befogad.

Dollarn stärktes något mot kronan under dagen. En dollar handlas för 10:46 kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons