GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Otryggt i Växjö, tryggt i Lessebo

Var tredje kronobergare är inte trygg. Det framkommer i polisens trygghetsundersökning för 2005 där 8400 personer har tillfrågats.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2005

Sju procent säger att de valt avstå från bland annat barbesök och bussresor på grund av otrygghet eller rädsla. Nästan var fjärde kronobergare säger att de har blivit utsatta för stöld, skadegörelse eller fysiskt våld det senaste året. Störst andel utsatta finns i Växjö.

De otryggaste platserna i Växjö är Arabyparken, Linnéparken och gångvägarna kring Växjösjön. På helgkvällar känner sig 27 procent inte trygga i centrala Växjö. Tryggast i länet känner man sig i Lessebo och Tingsryd.

72 procent av de 8400 tillfrågade valde att svara på undersökningen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.