Annons
Nyheter

Över 40 miljoner amerikaner har redan röstat

USA • Publicerad 7 november 2022
Förhandsröster i Denver, Colorado. Arkivbild.
Förhandsröster i Denver, Colorado. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP

Över 40 miljoner amerikaner har förhandsröstat inför tisdagens mellanårsval – vilket slår siffrorna för förra mellanårsvalet, enligt US Elections Project, som via statistik från delstaterna följer röstandet.

Enligt sajten har fler än 18,5 miljoner röstat på plats och 22,3 miljoner per post fram till måndagen. Under mellanårsvalet 2018 hade sammanlagt 39,1 miljoner amerikaner förhandsröstat vid motsvarande tidpunkt.

Annons

Majoriteten av de 50 delstaterna tillåter förhandsröstning. Republikaner har delvis motsatt sig förtidsröstning i delstater där valresultatet kan bli jämnt.

I Pennsylvania har högsta domstolen beslutat att poströster inte räknas om de inte har ett skriftligt datum på kuvertet – ett beslut som potentiellt kan påverka tusentals röstsedlar.

Den tidigare presidenten Donald Trump hävdade i förra veckan att "overifierade" röstsedlar hade skickats till väljare i just Pennsylvania. Valtjänstemän i delstaten tog senare avstånd från påståendet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons